EDETABEL | Seitse snäkki, parimast kõige ebatervislikumani

 (10)

Krõpsud
KrõpsudFoto: Karin Kaljuläte

Poest krõpsude haaramise asemel tasub vahepalasid ise kodus valmistada.

Koostöös toitumisnõustaja Kim Larsoniga on The Insider kokku pannud pingerea, kust selguvad toidud, mis sobivad vahepalana näksimiseks ja millistest peaks kaarega mööda kõndima.

7. Pähklite ja kuivatatud puuviljade segu

Selline segu võib Larsoni kinnitusel täitsa tervislik olla, kui teed selle kodus ise valmis ja lisad sinna helbeid, marju ja seemneid.

6. Mahlapulgad

Poest ostetud mahlapulkades on palju suhkrut, kodus saab aga puuviljadest ise valmistada üsna tervisliku jahutava jäätisepulga.

5. Jogurtid

Vahel on hea võtta kõrvale vahepalaks poest ostetud topsijogurtit koos müsliga, suure suhkrusisalduse tõttu ei pruugi see aga parim variant olla.

4. Külmutatud valmistoit

Mikrolaineahjus valmivates saiakestes ja pitsades on palju kaloreid, naatriumit ja küllastanud rasvu.

3. Valmis pagaritooted

Soojad saiakesed viivad keele alla, kahjuks on aga nendes samuti ohtralt kaloreid, kuid vähe mineraal- ja kiudaineid.

2. Müsli- ja energiabatoonid

Need batoonid on oma toiteväärtuselt Larsoni väitel rohkem kommide moodi. Palju suhkrut, transrasvu (mida peaks hoidma alla 10% oma päevasest kaloraažist). Jällegi, kodus müslibatoone valmistades saab aga koostisosad kontrolli all hoida.

Seotud lood:

1. Krõpsud ja soolased küpsised

Kõige hullema põntsu su tervisele annavad just need soolaga ülekallatud tooted. Larsoni sõnul ei täida need kõhtu ja on nii töödeldud, et toiteväärtust praktiliselt polegi.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised