PUUST JA PUNASEKS: Kuidas küpsetada täiuslikku steiki?

 (8)

Foto on illustreeriv
Foto on illustreerivVida Press

Steik on toit, mille osas inimestel on alati väga palju erinevaid arvamusi. Need arvamused lähevad sageli lahku, kui asi puudutab steigi lõikamist, küpsetusmeetodit, küpsetusaega ja serveerimist. Isegi, kui oled harjunud steiki üht kindlat moodi küpsetama, soovitame proovida seda kokkade salanippi.

Mitmed kokad väidavad, et parim tehnika steigi küpsetamiseks on tegelikult üks vähemtuntumaid. Kokkade seas nimetatakse seda "tagurpidi küpsetamiseks", kirjutab The Independent.

Kui oled harjunud steiki kõigepealt kõrgel kuumusel pannil pruunistama, enne kui selle järelküpsetamiseks ahju viskad, valmistu üllatuma: antud meetodi puhul on pann alles viimane samm teel serveerimiseni.

Nn tagurpidi küpsetamise meetod toimib kõige paremini siis, kui steik on umbes 4-5 sentimeetri paksune, ning parima tulemuse saamiseks on soovitatav hoida steiki küpsetamisele eelneval ööl külmkapis ilma kattekileta, et selle välimist pinda kuivatada.

Tagurpidi steigi küpsetamise meetod

- Soojenda ahi 95-135 kraadini.

- Maitsesta lihatükk ja pane see ahjus olevale grillplaadile, mis on asetatud küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.

- Kui soovid rare tulemust, küpseta steiki umbes 20 minutit, medium well küpsusastme jaoks peaksid liha ahjus hoidma umbes 35-40 minutit.

Seotud lood:

- Vahetult enne liha ahjust välja võtmist kuumuta umbes supilusikatäis õli kõrgel kuumusel kõrge äärega pannil.

- Kui õli hakkab suitsema, lisa pannile lihatükk koos supilusikatäie õliga. Kuumuta üht külge, kuni see on pruun (umbes 45 sekundit), ning korda sama teise külje ja äärmiste külgedega.

- Voila! Sinu steik on valmis serveerimiseks!

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised