Üllatav oht, mis kaasneb köögiviljade koorimisega

 (12)

Foto on illustreeriv
Foto on illustreerivVida Press

Kui sul on komme köögivilju enne kuumutamist koorida, võid enda tervisele suure karuteene teha, leiavad teadlased.

Toitumisteadlase Mary Jane Detroyeri sõnul peaksid inimesed loobuma köögiviljade ja puuviljade koorimisest, vastasel juhul eemaldavad nad suurema osa vajalikest toitainetest, kirjutab Huffington Post.

"Enamikul juhtudest asub suurem osa köögiviljades sisalduvatest kasulikest toitainetest koores," ütles Detroyer, lisades, et näiteks sisaldab kurgi koor antioksüdante ja K vitamiini ning kartuli koor on hea raua, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, B6 vitamiini ja C vitamiini allikas.

Samas möönab ta, et kui otsustada looduse vilju koos koorega tarbida, tuleks need kindlasti korralikult ära pesta.

Ka Ameerika toiduohutuse ameti teadlased tuletavad meelde, et köögivilja pesemine on hea tervise võti. Väide, nagu teeks väheke mustust head ning tugevdaks meie immuunsüsteemi, on nende sõnul müüt, kuna ka mulla kaudu võib levida hulk ohtlikke baktereid ja haigusetekitajaid.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised