Üllatav põhjus, miks õllepudelid on alati pruunid või rohelised

 (67)

Foto on illustreeriv
Foto on illustreerivVida Press

Kas oled kunagi juurelnud selle üle, miks on õllepudelid alati kas rohelist või pruuni värvi? Kui jah, loed õiget artiklit: me teame põhjust ja see on tegelikult üsna lihtne.

Õlut pakendatakse tavaliselt tumedaks toonitud klaasiga pudelitesse selleks, et kesvamärjukest värskena hoida, kirjutab Huffington Post.

Kui pudelisse villitud õlu 19. sajandil esimest korda müügile jõudis, oli see tavaliselt valatud toonimata klaasist pudelitesse. Ent üsna pea avastati, et kui pudelid sattusid päikese kätte, omandas jook rõlge haisu.

Selle põhjuseks oli pudelit läbistav UV kiirgus, mis mõjutas käärimist ja muutis õlle maitset.

Nii hakatigi õlut panema pruunidesse pudelitesse, et blokeerida päikesekiirte mõju pudelisse villitud joogile ja hoida seda värskena.

Oluline on ka see, et pärast Teist maailmasõda valitses pruuni klaasi defitsiit, mistõttu võtsid mitmed tootjad kasutusele rohelise klaasi, mis sai samuti väga populaarseks ning on pruuni klaasi kõrval kasutusel tänapäevani.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised