Vähetuntud salajane koostisosa, mis McDonald'si friikad nii sõltuvust tekitavaks muudab

 (70)

Foto on illustreeriv
Foto on illustreerivVida Press

McDonald'si friikartulid on sõltuvusttekitavalt head - see ei tohiks enam kellegi jaoks uudis olla. Ent mis on see salapärane X-faktor, mis kiirtoiduketi snäki nii maitsvaks muudab?

Koostisosa, mis McDonald'si friikartulid nii maitsekaks ja sõltuvusttekitavaks muudab, on ühtlasi aine, mille tõttu ei saa snäkki enam otseselt veganroaks pidada - salajast maitsetugevdajat valmistatakse piimast, kirjutab The Independent.

Salajaseks koostisosaks on aine, mida kutsutakse "naturaalseks veiseliha maitseks" ja asjaosaliste sõnul on see võtmetähtsusega maitsestaja, mis annab McDonald'si friikartulitele ikoonilise maitse.

Ettevõtte kodulehel on see maitseaine koostisosade listis kirjas kui "hüdrolüseeritud nisu" ja "hüdrolüseeritud piim". Hüdrolüseerimise protsessis lõhustatakse vees nisus ja piimas sisalduvad valgud ning tulemuseks on n-ö umami maitse, mis annab friikartulitele lihase meki.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised