Kaval nipp, kuidas keedetud muna koor ja kile hõlpsasti munalt maha saada

 (27)

Kaval nipp, kuidas keedetud muna koor ja kile hõlpsasti munalt maha saada
Foto: Vida Press

Neile, kel keedumuna koorimisega probleeme on, tasub kõrva taha panna üks nutikas nipp.

Küllap tead isegi, et muna on võrdlemisi tüütu koorida – eriti kui selle koor püsib kindlalt muna küljes ning koorealune kile ei taha mitte muna pinnalt lahti tulla.

Nippe, mis munakoorimise lihtsamaks teevad, on mitu, kuid meie toome praegu ära kaks olulisimat, mis koore pehmenemisele kaasa aitavad. Need on ettevalmistused, mis tuleb teha muna keetmise protsessis.

Alati tasub kõvakskeedetud mune pärast keetmist koheselt jäise veega ehmatada – see lööb koore muna küljest lahti. Veelgi parem nipp (ja märksa efektiivsem) on see, kui lisad muna keetes selle keeduveele pool teelusikatäit söögisoodat. Sellega garanteerid, et munakoor tuleb hiljem väga hõlpsasti maha.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
hint.mobile.error_no_name
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised