Uued kohvijoomise trendid: kohv sulavõiga ja vaadist



Uued kohvijoomise trendid: kohv sulavõiga ja vaadist
Foto: Vida Press

Maailma vallutavad uued kohvitrendid, mis keskenduvad värsketele serveerimis- ja valmistamisviisidele, tuues kohvigastronoomiasse uusi maitseelamusi.

Espressoettevõtte KAFO barista ja koolitaja Annika Andresen toob välja mõned hetke trendikamad kohvi valmistamisviisid, mis koguvad üha enam populaarsust.

Kohv sulavõiga - bulletproof kohv

Mõned aastad tagasi Eestis levima hakanud ja praeguseks kanda kinnitanud suur trend tähendab, et hommikuse kohvi sisse lisatakse piima asemel teelusikas sulatatud soolavaba võid või lusikatäis kookosõli.

Tänu kohvis sisalduvale rohkele rasvale, aitab taoline kohvi joomise viis vähendada päevas joodavat kohvikogust, täites kõhu kauemaks ning andes ajule nö rohkem kütust. Võiga kohvi joomine on mõningates kultuurides, näiteks Etioopias, väga tavapärane. Läänemaailmas on võikohvi populariseerija USA ettevõtja Dave Aspery, kes esmakordselt võikohviga Tiibetis kokku puutus.

Kohv vaadist - nitro kohv

Kohv vaadist võib kõlada võõralt, kuid see on aina enam kasvav trend. Taoline kohv sobib suurepäraselt kiirelt kaasa haaramiseks ning hommikuseks turgutamiseks.

Läbi õllekraani lastud lämmastikuga rikastatud kohv saab endale siidisema ja vahutavama konsistentsi ning pehmema maitse. Lisaks ei pea sel viisil valmistatud kohvile lisama suhkrut ega piima ka need, kes sellega muidu harjunud on, kuna valminud kohv on juba kohe maitselt mahedam.

Külma veega pruulitud kohv

Seotud lood:

Suvise jääkohvi trendi on troonilt tõuganud külma veega pruulitud kohv. Külmpruulitud kohv on maitse poolest ka vähem happelisem. Selle valmistamine pole keeruline, kuid samas on tegemist kindlasti pika protsessiga, sest kohv võiks külmas vees seista umbes 12 tundi.

Külmpruulitud kohvi võib valmistada nii käepärase presskannuga kui nõrutada läbi kohvifiltri. Tulemuseks on maitselt mahe ja suviselt värskendav jook, mida võib soovi korral kokku segada ka näiteks tooniku või Sprite' iga.

Värske jahvatus ja erikohv

Üha enam ollakse teadlikud nii kohviubade sortidest kui nende kasvatuspiirkondadest. Inimesed teavad, kas nad armastavad kohvi, mille oad on pärit ühest väikesest istandustest või on segatud kokku nende isiklikule tarbimisharjumusele vastavalt.

Samuti ollakse rohkem teadlikud erinevatest kohvi töötlemise, röstimise kui ka valmistamise viisidest ning üha enam pööratakse tähelepanu sellele, et kohv oleks valmistatud värskelt jahvatatud kohviubadest. Võib öelda, et möödas on "ainult kannukohvi" aeg ning kohv on saanud joogiks, mida igaüks soovib nautida just endale meelepäraselt.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised