TEEME ISE: Suhkrus ja toiduvärvis ujunud poekummikomm jääb isetehtule alla

 (16)

Delfi Kasuliku saates "Teeme ise" uurime järele, kui palju mõistlikum ja odavam on populaarseid tooteid järele teha. Kuuendas osas kasutame tuntud, poest saadaval oleva kummikommi komponente ning teeme selle ise järele.

Poes müüdavate kummikommide pakendiinfo võtab silme eest kirjuks, sest pisikese kummikarukese koostisosade nimekiri on muljetavaldavalt pikk: glükoosisiirup, suhkur, zelatiin; dekstroos, puuviljamahl kontsentraadist: õun, maasikas, vaarikas, apelsin, sidrun, ananass; happesuse regulaator: sidrunhape; puuvilja- ja taimekontsentraadid: nõges, apelsin, sidrun, mango, passionivili, leedripuumari, mustsõstar, õun, spinat, aroonia, kiivi, viinamari; lõhna- ja maitseained: leedripuumarjaekstrakt ; glaseerained: valge ja kollane meevaha , karnaubavaha; jaanikaunapuu vilja ekstrakt; invertsuhkrusiirup.

Meie versioonis on kasutusel vaid toiduželatiin, tarretisepulber (koostisosad: suhkur, želatiin, õunamahlakontsentraat, sidrunhape, apelsini lõhna- ja maitseaine) ja tuline vesi. Lisaks mõistagi kommivormid, kus karukesed tahkuda saaksid.

Meie kodused ja veidi võdisevamad "kummikommid" on mõeldud söömiseks pea kohe pärast komponentide kokkusegamist. Tunnike kuni poolteist külmkapis ja lõbusad karud on söömisvalmis.

Vaata lähemalt videost, kuidas neid valmistada.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
hint.mobile.error_no_name
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised