Eesti müsliturule trügib uus tegija



Eesti müsliturule trügib uus tegija
Foto: Facebook

Sõrve säärelt on kauplustesse nii siin- kui sealpool merd jõudnud uus kohalik toode - Linnupete. Tegu on käsitööna valmivate saaremaiste müslidega.

Sõrve müslimeister Tarvi Ree tõdes, et on eluaeg armastanud väga müslit süüa, kuid kui elukaaslane Triin Kivimaa juhtis ühel päeval ta tähelepanu tavapäraste jaemüügis olevate müslide suhkru- ja säilitusainete sisaldusele, sai mees aru, et ta valik ei ole kuigi tervislik, kirjutab Saarte Hääl.

"Õnneks on Triin suurepärane hobikokk ja otsustas mulle ise erinevaid müslisid teha," nentis Ree oma elukaaslasest kõneldes. "Need tulid väga maitsvad välja ning sedaviisi tulin mõttele pakkuda ka teistele müslisõpradele tervislikumat alternatiivi."

Praegu valmistatakse Ohessaares kolme sorti müslit: klassikaline kaerahelbemüsli, särtsu täis seemnemüsli speltahelvestega ja külluslik rukkihelbemüsli. Tarvi Ree ütles, et kui sordid said välja mõeldud kähku, siis brändinime väljamõtlemine võttis nädalaid. Katsetati mitmeid erinevaid, kuid ükski ei tundunud hea. Kuni Tarvile meenus eestlaste vana hea komme - nimelt tuli rändlindude kevadise saabumise ajal süüa hommikul enne õue minekut vähemalt paluke leiba, sest muidu lind, keda sel kevadel esmakordselt kuuldakse, petab ära.

"See sobis ideaalselt, sest müsli on ka toit, mida süüakse pigem hommikul, enne päevaste asjatoimetuste tegemist," selgitas Ree. "Loomulikult on müsli ka hea vahepala, kuid pigem siiski hommikusöök." Sellest loost inspireerituna saigi Ohessaares valmiv müsli nimeks Linnupete.

Refereeritud artikli täisteksti loe Saarte Häälest.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised