Kümme kummalist koostisosa, mida McDonald's ainuüksi friikartulite valmistamisel kasutab

 (22)

McDonalds
McDonald'si friikartulid.Foto: Andres Putting

Business Insider refereerib McDonald'si avalikku friikartulite valmistamise retsepti ning märgib, et selles pole tegelikult midagi tervisele kahjulikku.

Lisaks kartulitele kasutatakse mitmet sorti õli, et saavutada nende ideaalne kuju ja välimus ning kindlustada see, et kartul pärast frittimist n-ö lössi ei vajuks, vahendab Business Insider.

Kartulite maitsestamiseks kasutatakse taimset päritolu maitseaineid, aga ka soola. Maitse tasakaalustamiseks on kasutusel ka glükoos. Kartulite kuldne värvus tuleb happelise naatriumpürofosfaadi lisamisest ning et nende valmistamine kulgeks ilma ebameeldivate vahejuhtumiteta lisatakse neile dimetüülpolüsiloksaani, mis hoiab ära õli vahutamise.

Kümme McDonald'si friikartulites kasutatavat koostisosa on järgmised:

1. Kartulid

2. Rapsiõli

3. Hüdrogeenitud sojaõli

4. Safloorõli

5. Looduslikud maitseained (taimset päritolu)

6. Dekstroos ehk glükoos

7. Happeline naatriumpürofosfaat (friikartulite kuldse värvuse tarvis)

8. Sidrunhape (säilitamiseks)

9. Dimetüülpolüsiloksaan (vahutusvastane vahend)

10. Sool (maitsestamiseks)

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised