Tere tootearendaja hoiatab: suhkrumaks toob piimatoodetesse keemilised asendajad

 (12)

Marketi avamine
Foto: Karin Kaljuläte

Tere piimatööstuse tootearendusspetsialist Irmeli Skroman kommenteerib avalikkuses tõstatunud piimatoodete suhkrusisalduse ja suhkrumaksu temaatikat.

Eesti suurim piimatööstus Tere on vähendanud suhkrusisaldust oma piimatoodetes juba viimased kuus aastat. Toodetes sisalduv suhkur tuleb pigem mooside ja marjade lisamisest ning suhkrusisaldus viidud miinimumini, et säiliks hea maitse.

Seega ei ole täna suhkrusisaldus piimatoodetes Eestis probleem, mis vajaks täiendavat reguleerimist. Küll aga leiame, et, kui Eestis kehtestatakse suhkrumaks, siis võib kasvada keemiliste magusainetega piimatoodete osakaal.

Kui Eestis kehtestatakse suhkrumaks, siis võib kasvada keemiliste magusainetega piimatoodete osakaal.
Irmeli Skroman

Soomes on suhkrumaksu vitsad käes ja keemiliste suhkruasendajatega piimatooted hüppeliselt kasvanud. Kuna tarbijad soovisid siiski maitsekamaid tooteid, siis tõid tootjad pärast suhkrumaksu kehtestamist lettidele suure hulga magusainetega jogurteid ja kohupiimakreeme. See ei ole kindlasti kogemus, mida Eesti võiks järgida.

Tere on juhtiva piimatööstusena suhkrusisalduse vähendamisega teinud tööd juba pikemat aega. Aastast 2011 oleme ligemale sadakonnas uues tootes vähendanud suhkrut pea kolmandiku võrra.

Seotud lood:

Tere tootmises ei lisa me üldjuhul suhkrut ei jogurtisse ega kohupiimakreemi endasse, vaid suhkur tuleb läbi marjade ja mooside, mida toodetesse lisame. Ütleme nii, et võtame maitse maksimumi mammust endast.

Moosid, mida me kasutame oma toodetes, on juba väiksema suhkrusisaldusega, kui üldjuhul keskmised kodused moosid. Fakt on see, et moosid, mida täna ostame, sisaldavad samuti vähem suhkrut, kui 90-datel, kui Tere märgi all esimesed jogurtid Eesti turule tõime.

Kui pakendil on märgitud, et tootesse ei ole lisatud suhkrut, siis võib olla sinna lisatud keemilisi magusaineid, mis kindlasti ei sobi lastele ega soosi tervislikku toitumist. Keemilisi magusaineid oleme Tere tootearenduses teadlikult vältinud ja väldime. Pigem kasutaksime tootearenduses moosides ja marjades sisalduvat looduslikku suhkrut mõistlikus määras nagu teeme täna.

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
hint.mobile.error_no_name
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised