Juustu ei ole just alati tervisetoiduks peetud. Küllaltki rasvase koostise tõttu soovitavad toitumisteadlased sellega tavaliselt üsna karmilt piiri pidada. Värske uuringu järgi on juust meile parem, kui seni oleme arvanud, kirjutab The Independent.

Dublini ülikoolis korraldatud katse üks järeldusi oli, et inimesed, kes söövad palju juustu, on keskmiselt kõhnemad kui inimesed, kes ei söö.

Teadlased uurisid 1500 inimese piimatoodete tarbimisharjumusi ning leidsid, et neil inimestel, kes sõid piimatooteid kõige rohkem, oli teistest madalam kehamassiindeks, rasvaprotsent, peenem piht ja madalam vererõhk.

Lisaks leiti, et neil inimestel, kes sõid vähendatud rasvasisaldusega piimatooted, oli kõrgem kolesteroolitase kui neil, kes sõid tavalise rasvasisaldusega piimatooteid.