Taffel hakkas kartulikrõpse Eesti kartulitest valmistama

 (4)

Taffel hakkas kartulikrõpse Eesti kartulitest valmistama
Foto: Taffel

Taffel tõi Eesti turule kartulikrõpsud, mis on valmistatud eranditult Eesti talunike poolt kasvatatud kartulist.

Järvamaal Väätsal kasvatatud kartulist krõpsud valmistatakse eestlaste maitsest lähtuvalt ja retsept koosneb vaid kolmest komponendist - talukartulist, päevalilleõlist ja meresoolast.

Kohalikest kartulitest valmistatud krõpsudes on kasutatud tavapärasest vähem soola, asendatud palmiõli päevalilleõliga ning loobutud nii kunstlike lisaainete kui maitsetugevdajate kasutamisest.

"Krõpsude valmistamiseks tavaline toiduks kasutatav kartul ei sobi," selgitas Väljataguse Agrotööstuse juht Margo Heinmaa.

"Kartulilaastude jaoks kasvatame hetkel Väätsal Sorentina sorti, mis on tavakartulist oluliselt kõrgema kuivaine sisaldusega ja madalama suhkrusisaldusega. Krõpsude jaoks mõeldud kartulit tuleb säilitada kontrollitult kõrgemal temperatuuril kui tavakartulit. Oleme Taffeli brändile kartulit kasvatanud juba kolm aastat, aga nende julge samm tuua turule ainult Eesti kartulist valmistatud krõpsud, teeb uhkeks küll," lisas Heinmaa.

"Tavaliselt on krõpsukartul anonüümne, peale tootja ei tea keegi, kus tooraine on kasvatatud. Taffeli otsus varuda kartulit Eestist on tunnustus ka siinsele põllumajandusele."

Ühe kilogrammi kartulilaastude valmistamiseks kulub 3,5 kilogrammi toorest kartulit. Krõpsud jõudsid poelettidele mais ja esmalt piiratud partiina.

Kas kinnitad bussis turvavöö?
Auhinnaks on kardisõidu pakett 5-le LaitseRallyPargis. Tallinnast sõidutab Laitsesse
edasi-tagasi Go Bus. Auhind kehtib kasutamiseks kuni 31.08.


Tänud vastamast ja head loosiõnne!
Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare