Traditsioonid uues kuues: verivorstidele tehti stiilimuutus

 (4)

Traditsioonid uues kuues: verivorstidele tehti stiilimuutus
Foto: Rakvere

Rakvere laiendas jõulutoodete sortimenti ning tõi turule ahjuõuntega verivorstid, sealiharullid verivorsti ja pohladega, sealiha sinepises tarrendis ning loorberitega seaprae kamaraga.

Rakvere turundusjuhi Triin Lõokese sõnul on eestlaste armastatuimaks pühadesöögiks just verivorstid, millele lisas Rakvere sel aastal kuivatatud õunu, ingverit, kaneeli ja kardemoni. 

"Verivorste saab ka muul moel süüa, kui lihtsalt küpsetades või praadides," lisas Lõoke. 
Lisaks tänavustele erilistele verivorstidele on Rakvere lihameistrid valmistanud uue meeleoluka ja piduliku kombinatsiooni - verivorstidega sealiharullid, mis koosnevad taisest välisfileelõigust, mille sisse on keeratud traditsiooniline odrakruupidest ja ehedast toiduverest lambasooles verivorst. Mekki ja magushapukust lisab marjane pohlakaste. Liharullid on asetatud ahjukarpi ning on vaja küpsetamiseks lihtsalt koos karbiga ahju pista.
 
"Igal õigel jõululaual peab olema ka sült, mistõttu pakume lisaks meie traditsioonilisele Rakvere liharohkele sealihasüldile nüüd ka sealiha sinepises tarrendis, millele annab eristuva maitse ehtne kange sinep," ütles Lõoke. Tarrend sisaldab koguni 60% liha, selle vormi ja värskust kaitseb aga karbi kaane all olev turvaline lisakile.
 
"Rakvere on suur meister traditsiooniliste toitude paremaks muutmisel, jättes äratuntavalt alles vanad armastatud omadused. Nii valmiski meie loorberitega seapraad kamaraga," lisas Lõoke.
Seapraad on valmistatud kamaraga seavälisfileest. Kamarasse tehtud sisselõigetesse on asetatud loorberilehed ning seapraad on maitsestatud soola ja pipraseguga.
"Pärast küpsetamist on seaprael efektne välimus ning kamar muutub eriti krõbedaks," kirjeldas Lõoke. 

Vali pilt või video oma arvutist
Saada vihje siit! Tagasi
hint.mobile.error_no_name
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

FORTE TOP

Viimased uudised