Meisterkokk noomib: suurim viga, mida inimesed sealiha süües teevad

 (114)
Sealiha
Foto: Anni Õnneleid

Selgub, et sealiha ei peakski tegelikult kuumana sööma. Kokk selgitab, miks.

Ameerika Ühendriikides tuntud kokk ja restoranipidaja Andrew Zimmern ütles väljaandele Business Insider, et suurim viga, mida inimesed sealiha süües teevad, on see, et nad söövad liha kuumana. "Tegelikult peaks see olema külm või toatemperatuuril," ütles ta.

Liha peab jahedam olema selle tõttu, et kui liha on kuum, siis lähevad rasvad lihakiude seest välja. Külmana lähevad rasvad liha pinnalt tagasi "sisse". Rasv muudab aga liha maitsekamaks ja pehmemaks.

"Kui ma sealiha küpsetan, siis lasen ma sellel pärast kolmveerand tundi jahtuda. Sellisel temperatuuril on lihal parim maitse, sest rasvad on selleks hetkeks tagasi lihastes," rääkis Zimmern.

Ka restoranis käies kasutab Zimmern sama nippi. "Ma tellin liha koos eelroaga ja lasen sel jahtuda," ütles ta.

Saada vihje, foto või video!
Saada vihje
Jälgi meid sotsiaalmeedias