4. Eelista “vanu klassikuid”
Toiduained nagu kinoa, avokaado, kookosrasv jne on küll väga kasulikud, ent ka väga kallid. Fitlapi toitumisekspert ja Kogumispäeviku liige Heikki soovitab järgmiseid soodsaid, kuid tervislikke valikuid:
* Munad, kodujuust ja kana poolkoivad on väga head valgu- ja rasvaallikad ning heaks alternatiiviks natuke kallimatele kana-, sea- või veiselihale.
* Kinoa võid edukalt vahetada tatra, riisi või kartulite vastu.
* Köögiviljadest on ühed soodsamad porgandid ja peedid.
* Kallite mandlite või sarapuupähklite asemel võid vabalt süüa päevalille- või kõrvitsaseemneid.
* Avokaado asemel saad rasvu kõige tavalisemast hapukoorest.
* Puuviljadest on üldjuhul kõige soodsamaks valikuks õunad.
* Mandlipiima joojad võiksid raha kokkuhoidmiseks sirutada käe keefiri või piima järele.
5. Kasuta sügavkülmutatud puu- ja juurvilju
Kuna talvisel ajal on värsked juurviljad poes üsna krõbeda hinnaga, siis paljud grupi liikmed kasutavad külmutatud tooteid, mis on peaaegu sama tervislikud kui värske kraam. “Kasutan tihti sügavkülmutatud juurikaid - kiire ning tervislik. Porgandit võib nt hakklihakastmesse riivida,” jagas üks grupi liige oma soovitust. Teine grupi liige soovitas suvel ja sügisel talveks valmistuda, sest nii on võimalik sadu eurosid säästa ja toidulaud tervislikuna hoida. ”Mul on sügavkülmas suvest tilli,rohelist sibulat,peterselli ja ohtralt kõiksugu marju,” avaldas ta.
6. Tee tarku valikuid
Väikesed otsused ja valikud annavad kokkuvõttes suure tulemuse. Hakka jälgima oma ostukäitumist ja analüüsi, kas saaksid kasutada soodsamaid ja tervislikumaid alternatiive. “Meie ostame köögiviljad ja juurikad lahtisena (mitte pakitult või külmutatult) – neist saab alati midagi head kokku keerata. Kana ostes, osta terve kana - saad ahju, suppi jne, kokku mitu käiku. Leiva asemel tee ise nt karaskit - lihtne, odav ja maitsev. Lihakraami vaata kaupluses allahindluse nurgast – pead vaid selgeks saama millal sinu "kodu"kaupluses need letti laotakse,” loetles üks grupi liige oma soovitusi.