Eestis süüakse rohkem liha kui siin toota jõutakse

 (35)
Lihalett Rimis
Lihalett RimisFoto: Jaanus Lensment

Mullu toodeti Eestis 67% lihast, mida inimesed tarbisid, selgub Statistikaameti andmetest. Paremini on meie toidulaud varustatud kodumaise veiselihaga, kehvem on seis linnulihaga.

Liha ja toodetes sisalduva liha import on suurenenud 19%. Kuigi ka eksporditi rohkem, on ekspordi ja impordi vahe märgatavalt kasvanud.

Veel viis aastat tagasi toodeti Eestis 90% tarbitavast lihast, kuid sellest alates on isevarustatus pidevalt vähenenud.

Kõige rohkem toodi Eestisse linnuliha, mis jõudis meile peamiselt Soomest, Leedust ja Taanist.

Kõige rohkem söövad Eesti inimesed aga sealiha, mida tarbiti möödunud aastal ühe inimese kohta 42,8 kilogrammi aastas.

Saada vihje, foto või video!
Saada vihje
Jälgi meid sotsiaalmeedias