Vaata, millised on ja palju maksavad viis Eesti kõige kallimat restoranirooga

 (38)
Peeter Pihel.NEH
Gurmeetoit restoranis NehFoto: Vallo Kruuser

Tänavusse tipprestoranide nimekirja jäävad mõistagi ka need toidukohad, millel on ette näidata Eesti kõige kallimad ja eksklusiivsemad road.

Edetabeli koostamisel tuli appi söögikohtade portaal Eleven.ee üks eestvedajatest Teet Torim.

5. Restoran Gloria

Merikeel meuniére
Hind: 29 eurot

5. Restoran Horisont

Kammeljas (purustatud kartul garneelidega/lehtpeet/sparglivaht/ürdiõli)
Hind: 29 eurot

Merikeel (lillkapsa- ja sidruniheinakreem/spargel/kapparid)
Hind: 29 eurot

4. Restoran Alexander

Röstitud Silver Cod šampanja ja Hiina meega
Hind: 30 eurot

3. Restoran Bocca

Gratineeritud homaar basiiliku ja Merlot` äädikaga marineeritud kirsstomatitega
Hind: 33 eurot

2. Restoran Gianni

Sogliola al burro e limone (või ja sidruniga praetud merikeel)
Hind: 36 eurot

Sogliola al Cartoccio (fooliumis küpsetatud merikeel)
Hind: 36 eurot

1. Olde Hansa

Põdrafilee
Hind: 49,20 eurot

Karulihapraad
Hind: 55,20 eurot

Kuid restoranis einetades ei kulu ju raha vaid pearoale. Kui hindu võrrelda, siis tegelikkuses leiab ka menüükirjeid, mille numbrid küündivad veelgi kõrgemale, kui eelpool rivistatud viis kõige hinnalisemat restorani pearooga.

Seotud lood:

Näiteks – 30 grammi Osetra kaaviari maksab Tchaikovsky restoranis 150 eurot. Vene restoranis Troika küsitakse musta kalamarja eest 130 eurot. Restoranis Olde Hansa on ilmselt Eesti restoranide kõige kallimaks menüükirjeks must kaaviar, siiamari ja suur lõhemari kõrval ehtsa kullaga mereviin, mille hinnaks on 180 eurot.

Samuti pakuvad mitmed Eesti tipprestoranid võimalust tellida ühe konkreetse roa asemel mitmekäiguline tüüpmenüü, millel on fikseeritud hind.

Teet Torimi sõnul on aga Eesti fine diningu tipprestoranides levinum menüü n-ö pakettidena kirja pandud. See tähendab, et eraldi roogasid osta (ja meie nende hindu kirja panna) ei saa. Valida saab pakettide vahel, mille hind sõltub käikudest ja pakutavast toidust.

Näiteks Pädaste mõisas asuv restoran Aleksander pakub oma klientidele kolmekäigulist Table d’Hôte menüüd hinnaga 67 eurot. Samas restoranis on võimalik valida ka üheksakäiguline degustatsioonimenüü, mille eest tuleb välja käia 119 eurot.

Restoranis Ö saab valida nelja-, kuue- ja kaheksakäiguliste menüüde vahel, mis maksavad vastavalt 46, 59 ja 76 eurot.

Target
Saada vihje, foto või video!
Saada vihje
Jälgi meid sotsiaalmeedias