ATRIA Eesti investeeris esimese lihatööstusena uusimasse vorstikestade tehnoloogiasse, turule tulevad huvitava välimusega vorstid

 (13)
Snäkkvorstid
SnäkkvorstidAtria Eesti

ATRIA Eesti võttis esimese Eesti lihatööstusena kasutusele vorstikestade tehnoloogia, mis on uudne ka kõikides Balti- ja Põhjamaades. Uue tehnoloogia abil valmistatakse Eesti esimesi Maks & Moorits snäkkvorste, mille kestana kasutatakse pruunvetikatel baseeruvat imeõhukest läbipaistvat kesta. Uued, kõrge lihasisaldusega snäkkvorstid jõuavad tarbijani juunis, samal ajal toob Atria turule ka vinnutatud liha ehk jerky’d.

Atria Eesti müügidirektor Meelis Laande sõnul investeeris Atria uue tehnoloogia kasutuselevõttu, et tuua turule uued peenikesed snäkkvorstid, mille nišš on Eestis seni täitmata. “Tegemist on kõige uuema ja innovaatilisema vorstikestade tehnoloogia ja tootega kodumaistelt lihatööstustelt. Lettidelt leiab küll Poola tootjate omi, ent kodumaiseid snäkkvorste pole uue tehnoloogia abil seni toodetud,” ütles Laande. Laande sõnul on snäkkvorstikesed eesti tarbijatele harjumuspärase maitsega ning imeõhukese kestaga.

Atria müügidirektori sõnul on toidutööstuses kasvav trend näputoitude tootmiseks, kuna üha enam tarbijaid eelistab söögiriistu mittevajavaid kiireid ja maitsvaid suupisteid, mida on mugav teel olles, kontoris töötades või sõpradele kerget einet pakkudes lauale panna. Ka snäkkvorstide turule toomisel peeti silmas mugavust tarbijale ning uue tehnoloogia abil valminud õhuke läbipaistev kest ei jäta sõrmi rasvaseks ja soovi korral saab vorstist kergesti omale paraja tüki murda. "Kujult pikk ja peenike, on see ideaalne toode snäkilauale või suvel randa ja reisile,” lisas ta.

Maks & Mooritsa uute snäkkvorstide tootesarja kuulub kolm toodet. “Lemmiku saab valida klassikalise; ehtsa parmesani juustu ja pepperoni supersnäki vahel,” tutvustas Atria müügidirektor esmakordselt lettidele jõudvaid snäkkvorste. “Lihasõpradel on põhjust rõõmustada, sest uued snäkkvorstid on tõeliselt liharikkad -100 grammi toote valmistamiseks on kasutatud ligi160 grammi liha. Tänu kõrgele lihasisaldusele on toode ka proteiinirikas,” sõnas Laande. Peenikesi snäkkvorste on kimpu seotuna pakendis kahe-meetri jagu.

Uute snäkkvorstidega jõuavad samaaegselt poodidesse müügile jerky’d ehk vinnutatud liha. “Suvel on palju ringisõitmist ja erinevate ürituste korraldamist alates kodusest piknikust kuni mõnusa matkani mõnes meie rahvuspargis. Maks & Mooritsa snäkilaud saab lisaks uutele snäkkvorstidele täiendust nelja erineva maitsega jerky näol, millest kaks on sea- ja kaks veiselihast, “rääkis Meelis Laande. Uued jerky’d on pork chilly, pork classic, beef teriyaki ja beef classic. Laande lisas: “Jerky on mugav kiire suupiste, kuna sisaldab vähe rasva ja ohtralt valku.”

Maks & Mooritsa uued snäkkvorstid ja jerky’d leiab kõigist hästi varustatud kauplustest alates juunikuust.

Saada vihje, foto või video!
Saada vihje
Jälgi meid sotsiaalmeedias